2019. június 5., szerda

2019 januári összefoglaló

Összeszedegettem januárról is néhány mozzanatot, hogy ne maradjatok le róluk :)

Január 4.

Logant vittem magammal a kozmetikába, levágtam a karmait, nem sűrűn kell neki, mert lekoptatja teljesen, kisebbek mint 5 mm, ami egy ekkora kutyánál tényleg nagyon kicsi karom, de az egyik ujja valahogy máshogy áll, mint a többi, azon le kell neki mindig, az az egy megnő hosszúra :)



Van az úgy, hogy a hiperintelligens border collie úgy viselkedik, mint aki hülye :D De leginkább csak lusta. Mert enni enne, de lemászni az ágyról? Ugyan már, túl nagy feladat, amikor épp kényelmesen elvolt rajta :) Azért nagy nehezen letette a kis lábait a padlóra (a padlóla le! XD) és lemászott a kekszért :)




Január 10.

Meglátogattuk Dórát a munkahelyén. Igazából sajnos azért voltunk ott mert Vatra babéziás lett, január közepén. Az a röhej, hogy az illóolajos spray eddig 100%-ban megvédte őket azokban az időszakokban is, amikor a Bravecto már lejárt, de most elfogyott a hozzávaló épp aznap amikor sétálni mentünk és csak egy kevés permettel tudtam őket lefújni, azt Vatra le is mosta magáról a patakban. Este szedegettem ki belőle a kullancsokat még december végén, vagy harmincat, de mégis bújhatott el egy vagy több, amiket nem vettem észre és ez elég is volt. Szóval gyakorlatilag egyetlen alkalom nem teljes védelemmel elég volt egy fertőzéshez TÉLEN. Úgyhogy senki ne gondolja, hogy télen nem fog a kutya megfertőződni mert meg fog. Az a szerencsénk, hogy jól ismerem a kutyáimat. A szeme csillogása volt csak más a kutyának és a tekintete, illetve hőemelkedése volt. Se láz, se étvágytalanság, se egyéb, ugyanolyan élénk volt, az étvágya is megvolt, mint máskor. De direkt figyeltem a kullancsok miatt... így az Imizol injekció után három órával már hőemelkedése sem volt. 


 


Január 11.

Dizi volt a soros a kozmetikában, és áááá nem ribi :)



Január 14.

Szösszenet a kozmetika életéből, az asztalon készen pihenő merle Johhny (Higher Than Hope at Wendigo's Wind) az ágyon Tigi, a padlón Nafta.



Retkeslábúak gyülekezete, avagy Nafta és a kisfia Tigi :) Nagyon hasonlítanak egymásra. 



Johhny - Higher Than Hope at Wendigo's Wind és az ő fürdetésének és szárításának folyamata. Neki van az orrán egy szőrforgó, amitől furcsának látszik kicsit a feje, hozzájönnek a merlesége miatti kék foltok a barna szemében, de egy bűbájos kiskutya, nagyon szeretem. 






Tigi ismerkedik Johhnyval :)



Aztán valami érdekes dolog zajlott az utcán, amit mindenképp figyelemmel kellett kísérni :)




Elvan a gyerek, ha játszik... vagy gyerekek, nem is tudom :D





Január 15.

Bár ez nem kutya, de meg kell mutatnom, mert a természet csodaszép. Ragyogó idő volt, és nem is túl hideg, és ahogy a lemenő nap fénye megfestette a kopár fákat, azt meg kellett örökíteni, mert gyönyörű színkavalkádot mutatott a természet. Élőben még sokkal ragyogóbb, szebb volt, de így is látni a lényeget ❤️ 💗 ♥️



Január 17.

Volt egy csomó dolgom Sopronban, már felsorolni se tudnám, gépeket vettünk, laptopot vittem szervizbe, mert elkoptattam a billentyűzetet, vásároltunk meg ilyenek és ha már ott voltam, nyilván meg kellett látogatni Ninja gyereket is, aki 3 méterről ugrott a nyakamba, majd fél óráig őrjöngve örült nekem :D



Január 20.

Csak egy fotó a Kányavári szigetről, az előző poszt erről szólt, de ez a kép valahogy itt maradt :) Nagyon jó kis kirándulás volt, jó volt a hangulata. 



Január 21.

Dizi és az unokája Tigi, valamint Gilbert a vadiúj segítségem a kozmetikában :D Ismerkednek :D



"Nem tudom mi van nálad, de finomnak látszik, úgyhogy mindenképpen adj belőle" nézés Tigitől :D Fürödtek is Dizi is meg ő is. 



Diesel és az ő hihetetlenül édes és külön életet élő fülszőrei :D



Január 24.

Kontroll Vattuszkával az állatorvosnál, minden rendben volt itt már, csak kapott egy ismétlő Imizolt a biztonság kedvéért.



Na és ha már ott voltunk, akkor nyilván benéztünk Dórához is a szomszédba, ahol Vattuszka kierőszakolt magának egy frissítő kutyamasszázst, amibe pont bele is aludt :D

 

 



Január 26.

Kb. ennyi hó volt talán egész télen :) Jó nem, mert január elején is volt egy kevés, de több nem nagyon. De ez a videó nekem nagyon tetszik, ahogy elindul a falka a hóesésben 💗



Kis csapatom minden tagja ❤️




Január 28.

A kedvenc kávézónkban Dizivel :)



Január 30.

Megint csak nem kutya, de a sparban vettem ezt a szépséges jácintot, ami már egy kicsit a tavasz ígéretét hordozta magában. Amolyan ránézek és elhiszem, hogy lesz még tavasz érzést csempészett a lakásba.




A jégvirágok már kevésbé a kocsi ablakán, de legalább szépek.



Szegény kutyák kénytelenek megdolgozni a kajáért, semmi nem jár ingyen. Azért annyira nagyon egyik se bánja, kicsit munkamániások mind :) Kivéve Diesel, mert ő lusta és simogatásmániás :D De itt Logan pontosan tudja, hogy ha ilyen szépen pózol a keksszel az úgyis az övé lesz. 



Porszívó alternatív felhasználása, a vicc az, hogy Logan ezt szemmel láthatóan élvezi :) Igazából aznap takarítottam ki az autót, és nem volt nálam szállítóbox, így nem akartam, hogy Logan összeszőrözze, mert utána ment műszaki vizsgára. Ez az oka a kutyaporszívózásnak :)



Január 31.

Csodálatos fagyos téli idő. Valahol biztos. Nálunk nem. Ezekkel a fantasztikusan összesározott veszedelmekkel zárom a januári posztot :)












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése