2022. július 16., szombat

2022 áprilisi összefoglaló

Április nagyrészt sok-sok sétáról szólt, a telefonom szerint összesen 155 km-t tettünk meg a falkával, ez ugye azt jelenti, hogy én gyalogoltam ennyit, ők viszont ennek valószínűleg a sokszorosát, főleg Kuzuri. A szokásos sétákon kívül a hosszú hétvégéken túráztunk is, nem messze, viszont annál szebb helyeken. De nézzük sorba :)

2022.04.01

Ezek ketten imádják egymást, és az sem zavarja őket, ha épp egymás hegyén hátán pihennek, vagy alszanak :) Bár pihenni inkább csak a séták után szoktak. 







2022.04.02

Pipic reggel, elindulás előtt.



Ezt a labdát úgy vettem neki, hogy elvileg szétrághatatlan és megölhetetlen, ehhez képest már hiányzik belőle itt-ott, viszont legalább nem tud belőle nagy darabokat lerágni, így biztonságos még neki is. Na meg úgyse adom oda neki felügyelet nélkül, de azért durva, hogy ez a 13 kilós kis állat így megkezdte rövid idő alatt, pedig ez a legerősebb Kong játék. 



2022.04.04

Fürödtek a fiúk aznap, a lelkesedés az arcukra van írva :) Nekik is muszáj néha, hiszen minden áldott nap sétálunk, és állandóan összekoszolják magukat. A másik meg az, hogy ezzel nagyon sokat segítek nekik abban, hogy a meglazult szőrszálak kiessenek, ne legyen annyira melegük, jobban érezzék magukat.






Tigi így jött elő a vacsorához :D



Picetke a ketrecben, amikor örül nekem, megzabálom ezzel a farokcsóválással ❤❤❤



2022.04.06

Amikor arra ébredsz, hogy egy kacsacsőrű emlős fekszik melletted a padlón, az némileg ijesztő, másrészt meg nagyon vicces :D :D :D Az a helyzet, hogy ez a kutya naponta meglep az újabb és újabb hülyeségeivel, aki követi a blogot és minket az úgyis tudja, mindenesetre én jól szórakozom rajta :D



2022.04.07

Napi sétánk az apró testű Colinnal kiegészülve :)



Este pedig bementünk Sopronba ügyeket intézni és kajálni egy jót, Kuzuri és Colin jöttek velünk. 



2022.04.08

Képek a napi sétánkról, itt már nagyon határozott a tavasz ❤ Imádom, hogy látom, hogy napról napra nagyobb a növényzet, új fajok borulnak virágba, színesedik a világ, arról nem is beszélve, hogy mindenhol medvehagyma tenger van a kedvenc parkunkban, szinte minden nap szedek belőle és esszük mindenhez :)








Este Kuzuri még némi foglalkozást követel magának, sose elég neki a napi séta akárhány km legyen is az :D



2022.04.10

Nem nagyon van hozzáfűznivalóm :D Széttúrja az ágyat és ott fetreng a játékaival :D



2022.04.12

Soha nem tudom megunni ezt az erdőt, a napi sétákon szinte mindig készülnek képek a kutyákról, imádom ezt a helyet. 




2022.04.13

Logan most otthon maradt mert nagyon meleg volt és reggel jött velünk, de úgy vettem észre, hogy így közel 15 évesen a napi két séta, ha meleg van, az már egy kicsit sok neki. 



2022.04.14

Reggeli séta, és sok sok medvehagyma :)




A kozmetikában Misu és a csajok... egyébként akkora gyökér, egész egyszerűen felpattan az asztalra ha számára szimpatikus kutyalányt hoznak szépülni és ott udvarol nekik, ezzel nincs is semmi baj, csak szegény kutyák kapnak tőle néha infarktust :D




Az esti sétánk, kiegészülve Colinnal, Pufival, Firgivel, Shelbyvel és Zsömivel ❤




2022.04.15

Megjött a kajaszállítmány, szinte minden hónapban rendelünk az ebarftól (ez itt a reklám helye) bár nem a legolcsóbb, de innen még silány minőségű húst soha nem kaptunk, és mindig nagyon pontosak. Ami nekem nagyon kényelmes, az az, hogy mindenből van darált verzió is, és bár jobban szeretem itthon magam megcsinálni Kuzurinak a darált csontos kajáit, mert akkor látom mi kerül bele (a bélműtéte miatt nem kap egész csontosat) de ezzel több probléma is van, az egyik az időhiány, a másik meg az, hogy a csontos cuccok nagyon hamar kicsinálják a kést a darálóban. Így meg mindig van tartalék neki.



A két nem normális kölyök kergeti egymást hihetetlen sebességgel a kennel körül... 



Mivel egy hosszú hétvége első napja volt ez a péntek összebeszéltünk hogy elmegyünk túrázni. Az eredeti terv nem ez volt, hanem a kőszegi hegység, de mivel esőt jósoltak aznapra inkább úgy döntöttünk, hogy közelebb megyünk. A képen látható díszes társasággal indultunk el a harkai rétről, ott készültek ezek a képek is. 





A rétről letértünk egy erdei útvonalra, ott csavarogtunk néhány km-t, ez az országos kéktúra soproni szakasza is egyben, ezen tértünk vissza az autókhoz a kempingbe. Sok magyarázatot nem igényel a dolog, mesélnek a képek :)


















2022.04.16

Pipic és a reggelek :D Imádom amúgy, hogy úgy jelzi hogy pisilnie kell, hogy felugrik mellém az ágyba és elkezdi nyalni a szemem... ha ezzel nem foglalkozok, akkor odaáll az ajtó elé, és ordít :D Esett az eső egész nap, nem voltunk aznap sehol, amikor épp nem esett az udvaron pakoltam meg labdáztam velük közben. Néha ilyen is kell. 




2022.04.17

Erről készült néhány kép külön is, ITT MEGNÉZHETITEK
Virágokkal akartam a kutyákat fotózni, na abból nem olyan sokat találtunk, úgyhogy inkább csak medvehagymás képek lettek de én azt is  imádom :) Velem volt a 8 éves unokahúgom is aznap, keresztül kasul jártuk az erdőt, több, mint 8 km lett a vége, Logan is jól bírta, mert sokszor megálltunk fotózni.




2022.04.18

Győrbe kellett mennem aznap, néhány eszközömet vittem fel Barbinak, amit ő tovább szállított a következő héten az élezőhöz, plusz tönkrement az egyik szárítóm is a kozmiban, azt is bepakoltuk és ment a szervizbe, na ez volt az ok, amiért útra keltünk. Szárföldön felvettem Norbit is, együtt mentünk Győrbe. Barbinál ittunk egy életmentő erős kávét, aztán hazafelé letértünk az autópályáról, megálltunk a Marcal partján és sétáltunk még 9 km-t, csodahely ez is, végig vízpart, a kutyák borzasztóan élvezték :) A többi a képeken. 








Amikor hazaértem, bedobáltam a maradék kutyákat is az autóba, és kimentünk még a szokásos helyünkre is, de csak mert Réka és a két kutyája Masni a labrador és Coraline (California Orange at Wendigo's Wind) épp a környéken jártak, és nem szerettem volna kihagyni velük a találkozót :) Így az egy olyan nap volt, hogy lejártuk a lábunkat, de legalább bűntudat nélkül ehettük napi háromszor a húsvéti süteményeket :D Szóval nekünk így telt a Húsvét, a négy napból hármat úton voltunk a kutyákkal, a vége 3 nap alatt 33 km lett, szeretem az ilyen hétvégéket nagyon!




2022.04.19

A munkahét sem kezdődhetett mással mint sétával :D



Meg Colin fürdetésével, mert az ágyban alvós kiskutya egy merő retek sár volt a séta után :D



2022.04.20

Napi séta most Somával kiegészülve ❤



A séta felénél Viki is kiért hozzánk, ezzel a kutyák számára paradicsomi látvánnyal :D



2022.04.21

Kuzuri reggeli őrülete, mindig játszik valamivel ❤



A szokásos sétán találtam ezeket a szép kis rózsaszín csillagvirágokat (nem tudom a fajt egyébként, aki igen az segíthetne :D ) és úgy gondoltam megörökítem benne Logant :)



2022.04.22

Szemrehányóan bámulnak, hogy miért nem megyünk már sétálni?




Persze mentünk, csak később. Nem ritka, hogy őzekkel is találkozunk, mivel itt nem vadásszák őket nem is nagyon félnek az embertől, sokszor még így telefonnal is meg tudom őket örökíteni, ha ilyenkor nálam lenne a tele, akkor egészen használható képek is születnének :)




Egyébként esőben sétáltunk, amit én azért szeretek nagyon, mert akkor csak az igazán elvetemültek merészkednek ki a parkba és nem kell húsz méterenként lefektetni a kutyákat mert jön egy gyalogos, biciklis, másik kutya, futó stb...







Iszok rólad egy kis vizet :D



Rohangálás



Azt meg már séta után vettem észre, hogy Archie megsérült a szeme fölött, szerintem nekifuthatott valaminek ami felsértette. Nem nagy dolog, csak a fehér szőrén elég feltűnő volt még így is.



Itt meg már dolgoztunk, megint egy Misu számára szimpatikus kutya jött szépülni, mégpedig Arwen a collie hölgy. Misu nem volt neki szimpi :D  



Archie és a collie-szőr szakáll :D





2022.04.23

Pipic kapott az orrára egy zöld szívecskét :D Nem zavarta a dolog különösebben igaz nem is értékelte.




2022.04.24

Kifeküdtek a melegben.





Simán csak Vatra... hanyattfekve kreténkedés :D



2022.04.25

Houston baj van :D :D :D Halvány lila fogalmam nincs, hogy sikerült ez neki :D



A séta és a szokásos virágzó medvehagymák, annyira imádom ❤



Lassított felvétel az elindulásukról, öreg kutya nem vén kutya pedig nagyon nem lát már jól Logan mégis úgy pattan át a kissé lassú felfogású Nafta felett, mint újkorában :)



Itt azt szerettem volna levideózni ahogy az őrült jagdterrier kergeti a még őrültebb Picetkét, de amikor észrevették, hogy videózok mindig abbahagyták és inkább odajöttek a kameraérzékeny kisállatok :D




2022.04.26

Kuzuri kitépi Archie haját és igencsak élvezi. Archie már nem annyira



Szokásos sétaképek, kiegészülve az épp aktuális sétapartnerekkel :) Reggel Soma és Colin, a délutáni képeken meg már Zsömi, Shelby, Firgi, Colin és Pufi is jöttek velünk. Nap közben egymás szájába lépve pihentek. Ami nekem nagyon tetszik, hogy soha de soha nem tudom megunni ezt a parkot, mindig új növényfajokat fedezek fel, általában meg is örökítem, mint most is azt a virágot. Nem tudom mi az de nagyon szép.






Energiájából sokat nem vesztett Pipic este... nagyon nagyon változatos módokon képes szórakoztatni önmagát és ezzel persze engem is, de beszéljenek a videók.... Megfogja a játékot a kis mancsaival és felemeli, de van, hogy el is dobálja magnak, ami durva, hogy sima és csúszós labdával is meg tudja ezt csinálni, hogy hanyatt fekve megtartja a lábaival. 








2022.04.27

Nem nagyon retkes...





2022.04.28

Jó hát erre nem nagyon tudok mit mondani :D Csak Vatra :D



Aznapi vendégeim egyike Seth, saját gyerek, Tsunami at Wendigo's Wind hivatalosan. Csodaszép mint mindig, iszonyatosan sok szőre van, nem egyszerű karbantartani, ezért most viszonylag rendszeresen látom, aminek én nagyon örülök :)





Ezek pedig már itthon lazulós képek az ebekkel, mert minden hülyeségben benne vannak, abban is, hogy egy kupacba pakoljam őket :)






Valaki a vacsoramaradékomra pályázik... amúgy nem kell panaszkodnia, mert szoktam neki adni mindenből, de folyton azt játssza, hogy ő az éhhalál küszöbén áll.



2022.04.29

Logan és az unokája ❤❤❤ Hihetetlen, hogy Colin, hogy hasonlít rá és erre állandóan rácsodálkozunk. Azóta a fülei is követték a nagypapa példáját, ettől annyira nem vagyok elragadtatva, de ha állni akar, hát álljon :D



Esti séta SOKAN :D Fel se sorolom a résztvevőket, de tök jó ám ekkora falkával sétálni :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése