2022. július 17., vasárnap

Wendigo's Wind E2 alom - május :)

Egy szép májusi napon megszülettek Vatra és Olaf kölykei kennelünkben. Vatra most Érden, Narancs (aki a lánya) gazdáinál szülte meg a kölyköket, mert Adri 0-24 órában tud most velük foglalkozni, nekem viszont a szezon közepén meghalni sincs időm, de ez egy tökéletes megoldás volt mindenki számára. Vatra nagyon szeret ott lenni, első perctől tökéletesen érezte magát. Na de nézzük a májusi történéseket az E2 alommal.

2022.05.25

Megszülettek a kiskutyák, Vatra odatette magát most a sable színnel, hiszen a hatból négyen is sablék lettek, sőt egy olyan is akinek a színén tanakodtunk néhány napot, de erről majd mindjárt. 

 Sable kan egy naposan


Első sable kislány



2. sable kislány


Sable merle fiú, első ránézésre is tudtam, hogy sable merle de mégis valahogy furcsa volt, nagyobb, sötétebb foltjai voltak mint az eddigieknek, azok is több színből álltak, az alapszíne is foltos volt, a füle-farka ezüst... néztünk nagyokat, hogy ez most mi...? Redmerle nem lehet, Vatra nem hoz barnát, de akkor mi? Elkezdtem kutatni, beszélgettem genetikához nálam jobban értő emberekkel, és arra jutottunk, hogy tweed sable merle a kiskutya. Ez azt jelenti, hogy az öröklődés során az amúgy normál merle génje megrövidült, leszakadt belőle egy darabka, egész a merle nem tudott kiteljesedni, ez okozta a furcsa színt. Ezt a magyarázatot könnyű volt elfogadni, hiszen az ősök közt történt már ilyen, Vatra nagyapjának született már ilyen fura kölyke, egészen farkasszürkének nézett ki a kutya és csak a genetikai teszt derítette ki, hogy tulajdonképpen ő is merle, csak nem látszik. Na itt látszik, de az is, hogy nem normál merle. Ettől ő most kicsit különlegesebb. Majd a későbbi képeken látszani is fog, hogy miért. 



Bluemerle tricolor kisfiú


Bluemerle tricolor fiú ő is



2022.05.26

Adri képei a kicsikről, annyira kis szépek ❤❤❤






2022.05.28

Én is meglátogattam a csapatot, készültek természetesen képek is, és mire ezt a posztot írom már nevük is van, így most már azt is odaírom :D

Empyrium at Wendigo's Wind - dark sable szuka






Exception at Wendigo's Wind - dark sable kan







Edge Of Glory at Wendigo's Wind - dark sable szuka







Empire Of Fire at Wendigo's Wind - bluemerle tricolor kan





Everything's In Flame at Wendigo's Wind - bluemerle tricolor kan







Eagle Spirit at Wendigo's Wind - tweed sable merle kan










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése