2021. március 29., hétfő

2020 decemberi összefoglaló, avagy az A2 alom első hónapja :)

2020 decembere gyakorlatilag teljes egészében az A2 alomról szólt, hiszen december első napján születtek meg, és kitöltötték minden szabad percemet, ezt azonban egy cseppet sem bánom ❤ Nagyon szeretem ezt az időszakot, egészen addig ameddig oda nem kell adni őket az új gazdiknak. Ja és persze a cseperedő Mazikeenről is egy kicsit, az ő decemberét ITT tudjátok megnézni :) Sok-sok kép egy növendék és hm, mondjuk úgy ideiglenesen nem túl szép, csupa láb kiskutyáról.


2020.11.30

Egy kicsivel előbb kezdem a történetet még november végére visszatérve, hiszem Vatra itt elkezdte az előkészületeket a szülésre. Mégpedig úgy, hogy kinézte magának azt a régi hordót az udvarunkon, hogy az neki jó lesz elletőládának. Természetesen ezt a tervét muszáj volt szabotálnom, mert kinn meglehetősen hűvös volt már november végén, meg hát amúgy is. Poénnak feltettem ezt a képet a facebookra is, de volt olyan hülye aki komolyan vette, hogy abban fog Vatra szülni. Azért ezt nem néztem volna ki senkiből :D



Délután eljött a várva várt pillanat :) Vatra testhőmérséklete végre 37 C alá esett. Innentől számolva 24 órán belül jönniük kell a kölyköknek. A kutyák normális hőmérséklete 38,5 C, így működnek, nem lázasak olyankor. Az ellés előtt viszont ha minden rendben van ez leesik nekik. Érdekes, hogy Vatra első szülésénél nem esett le a hője, folyamatosan 37,2-3 körül mozgott, lassú, nehéz ellés lett belőle, az utolsó kölyök császárral született meg. Ennyire érdemes figyelni ilyenkor erre. 




2020.12.01

Az előző nap hőmérséklet esése miatt tudtam, hogy kb. késő délután-este jönnek majd a kiskutyák, így készültünk és Vatra is.



Vatra itt már nagyon ideges volt, látszott, hogy hamarosan érkeznie kell az első kiskutyának. A videó nem sokkal fél hat előtt készült aznap délután. Csak azért írom, mert a kölykök születésének idejét írtam, és szerintem fontos és érdekes is, hogy milyen sűrűn jönnek a kiskutyák egy alom világra jövetelekor. 



18.25 Megszületett az első kiskutya, egy gyönyörű tricolor szuka.



19:11 Nem is kellett nagyon sokat várni a másodikra, aki egy az egyben egy kis Vatra lett :D Sable merle is szuka is, meg mint azóta kiderült elég őrült is :D



19:16 Alig öt perc telt el és jött is a harmadik, nem lepett meg, ezt Vatra tavaly is eljátszotta, de akkor azért volt még talán 9 perc is a két kiskutya között, na most nem :D Gyönyörű bluemerle-tri kan.



Majd egy kis szünet következett, de addig se unatkozott senki, Vatra bőszen tisztogatta és szoptatta az újszülötteket :) Erről akkor videó is készült, nézzétek meg mennyire aranyosak és hangosak :)




Egy kis pihenés a negyedik kiskutya érkezése előtt ❤





20:49 Megérkezett a negyedik kis herceg, bluemerle tricolor ❤




Vatra itt azért már kezdett elfáradni, melege is volt, szegény jó csapzottan is néz már ki. Tartott egy hosszabb szünetet, úgy három órát, kivittem pisilni inni, át is tapogattam, még lapult odabenn valaki. 



Addig a többiekről csináltam ilyen kis nulla napos képeket :)








Bár már belenyúlt a következő napba, de december 2.-án 00:14 órakor a kezemben volt hisztis hercegnő, aki, ha nem tudtam volna, hogy nem születhet fekete-fehér kiskutya, akkor teljesen úgy nézett volna ki, mint aki az. Nagyon érdekes, hogy csak később kezdtek el előjönni a tan jegyek, de ezt úgyis látjátok majd a fejlődésük során :) ezek után még gyorsan kicseréltem a ládában az újságpapírt (remek nedvszívó és a végén csak kidobom vagy a komposztba teszem) Vatrát kivittem pisilni, beállítottam a telefont, hogy két óránként keltsen fel, hogy lemenjek megnézi a kis családot, aztán végre nagyon fáradtan lefeküdtünk aludni, Vatra is meg én is :)




2020.12.02

Néhány kép a már tiszta és száraz kicsikről ❤















Meg hát egy videó is, egyelőre sok mindent nem csinálnak csak másznak, esznek, nyávognak, alszanak :)



2020.12.03

Kettő napos és már ilyen intenzíven tud álmodni ❤ De persze jön Vatra és felébreszti :D



Itt pedig táplálkozik az egész csapat ❤



és a képek :)






2020.12.04

Bízom benne, hogy Nektek sem unalmas az ezernyi kiskutya kép :) Én imádom őket. 




2020.12.05

Aznap készültek képek végre a Nikonnal is, ITT tudjátok megnézni őket ❤


2020.12.08

Azért a munka nem állt meg és végre Loganre is tudtam egy kis időt szakítani és fürdött. Itt a videókon már szárad, viszont az eredeti terv, hogy mindenkit megfürdetek még Karácsony előtt, nos, hát... pont csak Logant sikerült... na mindegy. 




Ez itt elkísért dolgozni... jól érezte magát ilyenkor bolond :D máskor is csak nem ennyire :D Csupafog Csincsi XD





Persze a kölykökről is készültek képek és videók :)





Nagyon sokat fejlődtek a kicsik, még mindig csak másznak, de óriásiak... a méretüknél pedig csak a hangjuk nagyobb :D Vatra nagyon félti még őket, mindenkit megpróbál elüldözni, de lassan ez már csak műbalhé. 



Alszanak és közben mormognak ezerrel :) Vagy dorombolnak, nem is tudom :D




2020.12.09

Az elletőládában lévő linóleum négyzeteihez tudom viszonyítani a növekedésüket :D Gyors, nagyon gyors! :)



2020.12.12

Selfie, á dehogy fáradt a fejem, ez így is maradt azóta is :D Plusz néhány "színfalak mögötti" kép és videó arról, hogy készültek róluk a 12 napos kori képek :) Ezt mondjuk nagyon élveztem, felvittem őket a szobába, ott legalább meleg van és nyugodt körülménye közt tudtam a képeket elkészíteni, bár ez sem egészen igaz, mert 11 naposan bizony már aktívan másznak, és figyelni kellett, hogy le ne essenek az ágyról :) Az aznapi fotózás végeredményét ITT TEKINTHETED MEG. Érdemes ❤











A végére pedig egy videó, ahogy az alig 11 napos kiskutya alszik és álmodik ❤



2020.12.15

Két hetesek a kiskutyák, már nyitva a szemük és ahogy az a videón is látszik Apocalypse a legaktívabb és a leghisztisebb már most :D




2020.12.16

Kissé fejnehéz jóllakott ovisok :) Meg egy picit beletrollkodó Misu :) ❤




2020.12.17

Egyre ügyesebben közlekednek, játszanak is, egyre többet aktívak, mindezt izzó szemű anyjuk szigorú felügyelete mellett :)




Amúgy meg Csincsi így szokott elköszönni reggelente, csak hogy el ne felejtsem, hogy ő létezik :D (A kicsik miatt most nem jönnek velem dolgozni)



2020.12.18

Napi helyzetjelentés a fejlődésükről, én ahányszor lemegyek hozzájuk látom, egyre nagyobbak, egyre ügyesebbek, elképesztő ütemben növekednek és fejlődnek! Most néhány kép is van és egy videó :)






2020.12.20

Mása szokásos tisztulása, ráfér, mert tiszta anyja (Nafta is mindig koszos, külön tehetsége van hozzá... ) Imádom, egy csupa szív kiskutya, nagyon szeret a kozmetikában, főleg a szárítás részt, ezt se sok kutyára jellemző :D









2020.12.21

Egyre nagyobb a nyüzsgés a babáknál, Vatra persze nagyon vigyáz rájuk, már nem félti őket annyira a többiektől, de azért oda-odamorog még nekik néha, de csak amikor eszébe jut :D




2020.12.22

Egész nap ennének :D





Éppen három hetesek, még nem kapnak mást csak tejet :) Rengeteget termel belőle Vatra igaz ehhez napi két kg (de néha több) nyers húst és csontos húst is megeszik. 



Kezd kinyílni a világ nekik, már egész jól elbírják az okos kis fejüket, játszanak is egymással, mi több hangosan morogva, ugatva tépik egymást néha :) Még nem túl stabilak, így aztán előfordul borulás is elég gyakran, de ennyi idősen ez benne van a pakliban :D



2020.12.24

Szenteste alkalmából nekik a Jézuska a nagyobb teret hozta, mert a ládából elkezdtek kipotyogni, azt meg nem szeretem, mert visszamenni már nem tudnak és kívül kevésbé van nekik meleg. Na de az étvágyuk cseppet sem csökkent, csak most már Vatra azt is elviseli, hogy Misu segít neki a babákat gondozni : 




Pici Coco ismerkedik Misuval, még puszit is ad neki :) De azért csak anyu mellett az igazi. Egyelőre :D



Misu és Vatra közösen mosdatják a kölyköket :D Aztán Vatra úgy gondolja, hogy most már elég tiszták és elküldi Misut melegebb éghajlatra :D



2020.12.25

Féreghajtó paszta utáni állapotok :D Mindent IS telibe kentek vele, beleértve egymást és a nadrágomat is :D












2020.12.26

Persze nyilván szinte az egész hónap a kölykökről szólt, de azért a nagyok sincsenek hanyagolva egyáltalán :) Viszont azt hiszen zseniális ötlet volt őket a pocsolyán keresztül indítani :D (érezzétek az iróniát...) 




2020.12.27

Döbbenetesen gyorsan nőnek...


 

2020.12.28

Kitettem a kicsiket az ellető helyiségből, itt több a tér és a fény, még nagyon nem igénylik, de azért már elkezdtek aktívabban játszani, mozogni. Az viszont egészen elképesztő, hogy a felnőtt kan kutyáim, Tigi és Misu hogy viselkednek a kicsikkel. Mosdatják őket, mint a saját anyjuk, nézzétek meg a videón. 




Misu annyira kedvesen, aranyosan bánik a kiskutyákkal, szinte mintha ő lenne az anyukájuk :D Imádom nézni amikor ilyenek egymással. 



Kiskutyamosdatós csendélet, imádom ezeket a perceket velük ❤❤❤



Hogy milyen az amikor 11 kutyát sikerül úgy lefárasztani, hogy mind kidől és ALSZIK??? Hát ilyen:



Itt pedig az aprócska Vatra klón éppen megpróbálja elfogyasztani az anyukája fülét, mindezt a testvérkéi kupacának a tetején trónolva. Misu pedig szétnyalja Tigi fülét. Úgy látszik ezeknek ez a mániája :D




Aznap sok kép is készült, hosszú órákat is el tudok így tölteni velük, annyira édesek, kicsik és nagyok egyaránt. De nézzétek inkább meg a képeken :)






















2020.12.29

A legelső etetés 








Kattant kutyáimnak a kölykök között is csak a játék jár az eszében :D Ilyen téren is teljesen meg tudok bennük bízni, mert ha egyszer megfogták a játékot nem engedik el, a legnagyobb veszély abban van, hogy rálépnek a kölykökre vagy elsodorják őket :D



2020.12.30

A kiskutyák megkóstolhatták, milyen is a marhacsont



2020.12.31

Négy hetesek a kölykök, kezdődhet a tatárjárás :D Volt már néhány látogató-gazdi és nem gazdi is, de most képeket is csináltam. (erős túlzás, de telefonnal megörökítettük :D ) Készültek a Nikonnal is csodaszép képek, Dorka segített nekem miután minden gazdijelölt hazament, ITT tudjátok megnézni azokat a képeket is. 








Ilyen nálunk egy átlagos szilveszter éjszaka, bár itt még nem volt az a nagy csihipuhi, de így szoktam csinálni, a játék és a labda imádata miatt pozitívan kötik össze a durrogással, nem félnek, nem is érdekli őket. Gyakorlatilag szerintem SOHA nem voltam Szilveszterkor sehol bulizni a kutyák miatt, de nem is hiányzik, ilyenkor szükségük van rám. 



Volt még egy elmaradásom is novemberről, azt itt most pótoltam, Ninja nálam töltött egy napot, amikor valami dolguk volt a gazdiknak, akkor még nem születtek meg a kiskutyák. Mindenkiről készültek portrék, Ninjáról családi fotók, és a szokásos egymást kergetős, játszós őrült képek is. ITT tudjátok megnézni :)

Januárral folytatom, ott már két alom lesz, hátha unatkoznék... ja nem, nem szoktam :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése