2018. június 2., szombat

2018.04.28 Pápa 2 x CAC és 29. Mosonmagyaróvár CAC

De azt a címet is adhattam volna a posztnak, hogy: Kövér vagy sovány? Vemhes vagy sem? De ne szaladjunk ennyire előre. Valószínűleg elment az eszem, amikor elkezdtem leszervezni, hogy Pápára négy kutyával menjünk az ország 3 pontjáról, ami még nem is olyan vészes, de mindet én készítettem fel a kiállításra, lásd az előző posztot. De az akadályt sikeresen vettük. Pápa jól szervezett kis kiállítás volt, tetszett a szervezés, a helyszín, elérhető közelségben volt víz a kutyáknak, hely ahol el lehetett őket engedni kicsit, parkoló és mosdók. Igazából meg se néztem ki fog bírálni, menni akartunk. Az alábbi képen a résztvevő kisállatok, kiegészítve Bodzával, akit természetesen nem lehet otthon hagyni :)

DSC_9326


A délutáni bírálatoknál Pápán volt egy kis érdekesség. Stiflerrel voltunk a ringben, de én nem is hallottam amit mondott a bíró, a sorrendet elfogadtam, Stif egy olyan küllemű és színű kutya, aki hiába korrekt, vagy tetszik valakinek vagy nem. Ez rendben van. De ami elhangzott, bár nyomatékosan hozzátenném, én nem hallottam, messze álltunk, de kb. az egyik túl szőrös, a másik túl kopasz, a harmadik túl kövér, legyen ez a sorrend, vagy valami hasonló. Őőőőőő Stifler se nem túl szőrös, se nem túl kopasz, tehát ő lenne a kövér? :D Hát izé... konkrétan kanálszám eszi a sertészsírt és a marhafaggyút, hogy egy picit hízzon, mert nem tud. Lemozogja. Messze nincs show kondícióban, nem is kell neki, elég a sportkondi, szóval, hát nem tudom, hogy most akkor Stifler tulajdonképpen kövér-e avagy inkább sovány? :D Érdekes élmény volt. De én azért inkább soványnak mondanám, heti szinten találkozom vele, fürdetem, tapogatom, szerintem jobban tudom :) Direkt nem írtam ki egy bíró nevét sem, tudom, hogy azért nevezünk valakihez, mert érdekel a véleménye, de amikor egy ilyet elsütnek, meg utána ami Móváron is volt, olyankor mindig megfogadom, hogy csak fajtaspecialista. Aztán egy darabig nincs is kedvem menni, aztán megint felpakolunk Évivel és elindulunk :)

Az eredményeket így összevonva hozom, ja és igen a képek egy része volt már fenn, de mivel egy rakat kutyát vittem be a ringbe, ott nem fotóztunk, utána meg kedvünk nem volt, mert meleg volt meg minden:

Original Prankster at Wendigo's Wind "Nafta"

champion osztály:

Pápa 2 x CAC
2 x Kitűnő I. 2 x CAC

Mosonmagyaróvár CAC
Kitűnő I. CAC, Best Opposite Sex

Ha jól számoltam ezzel Naftának meg is van a Hungarian Show Champion cím is :)

DSC_9180_



Pretty Fly at Wendigo's Wind "Lexie"

nyílt osztály:

Pápa 2 x CAC
Kitűnő III. / Kitűnő  II. reserve CAC


DSC_9214_


Radical Roots at Wendigo's Wind "Tigi"

Open class: 
Pápa 2 x CAC
Kitűnő  I. CAC, Best Of Breed/ Kitűnő  I. CAC, Best Opposite Sex

Mosonmagyaróvár CAC
Kitűnő I. CAC,


DSC_9271_


Ezt a képet pedig kaptam róla, de imádom, köszönet Nikol! :) 

30874427_1624347584287354_1400971682_n


Road Of The Prankster a Wendigo's Wind "Stifler"

növendék osztály:
Pápa 2 x CAC
Kitűnő  I. CAC/Excellent III.

Mosonmagyaróvár CAC
Kitűnő  II. reserve CAC


DSC_9301_

DSC_9321


A másik ilyen szösszenet az Mosonmagyaróvár volt. Állunk benn Naftával a ringben, odajön a bíró néni, és azt mondja nekem ez a kutya vemhes. Mondom igen, remélem az, de ha az is, még csak félidős, és ha van is benne kiskutya, de én nem érzem, az nem látszik, mert biztos, hogy kevesen lesznek, de legyen igaza. Mondtam azt is, hogy az állat szeret enni, van rajta némi túlsúly, tudom... (amin mondjuk dolgozok már ezerrel, hogy megszabaduljunk tőle, de ugye feltételezett vemhes kutyát nem koplaltatunk) Erre azt mondja nekem, ez nem a kövérségtől ilyen, ez biztos, hogy vemhes és hát elég egyértelmű volt, hogy nem tetszik neki ez a dolog...  Hát... nem jött be... Nafta sajnos nem vemhes. Majd az lesz legközelebb, de most valamiért nem jött össze, ráadásul 10 napos gyógyszeres kezelésen van túl azóta. Úgyhogy a bíró néni benézte. Nagyon. Mondjuk ránézésre egy olyan kutyáról bármit is mondani, ami élete legjobb formájában van szőrileg, ami nekem mondjuk már túl sok, mert úgy néz ki, mint egy felfújódott gömbhal, nem tudom mennyire "jó". Mindenesetre ráíratta a bírálati lapra, hogy félidős vemhes. Hozzátenném nem az eredmények miatt koptatom a billentyűzetet, azok jók lettek, hanem azért, mert nem szeretem, ha valaki úgy mond nagyon magabiztos stílusban véleményt, hogy nincs igaza, mégis ragaszkodik az általa kimondott dologhoz, anélkül, hogy elismerné a másik fél esetleges igazát.  Most ez volt.  Ha megtapogatta volna, egyértelmű is lett volna a dolog. De ránézésre????? Azt azért hozzátenném, hogy nem neveztem volna, ha előre tudom, hogy bírócsere lesz, nem hozzá neveztünk, nem angol pásztoros volt. Most már mindegy. Azt viszont tudom, hogy a kérdésre a válasz, hogy Nafta akkor tulajdonképpen vemhes-e avagy sem, a válasz egyértelmű NEM.

Ja a másik... Tiginél megkaptuk, hogy túl magasan hordott farok. WTF???? Tigi az egyetlen kanom aki normális magasságban képes hordani a farkát a ringben :D Egyszer emelte meg, mikor valakinek kifele akart imponálni vagy vagánykodni, nem láttam, mert épp futottam vele, de rászóltam és máris a helyén volt a farka és a figyelme. Ha a jó pár körből amit futottunk épp egy másodperc alapján bírálják le.. hát...  Mondjuk ez kevésbé érdekel, úgyse nevezünk hozzá, most se akartunk :D

Az alapvető problémám ezzel az egésszel csak az, hogy az ember azért jár kiállításra, hogy egy szakember véleményt mondjon a kutyáiról. Korrekt véleményt. Ezek a fentiek megint olyanok, hogy hiába nyertünk, hiába van meg majdnem minden amiért mentünk, nem tudtam úgy örülni neki, mintha kapunk egy korrekt bírálatot. Ránézésre, leíró bírálat nélkül, ráadásul hülyeségeket beszélve... Én tisztában vagyok a kutyáim hibáival, sokkal kritikusabb vagyok velük, mint máséval, sokszor jobban tudom, mint a bíró. De az évek során oly sok rossz bírálatot láttam már, olyan hosszú a feketelista kihez nem nevezünk, és sok sok kiállítónak elmegy a kedve az egésztől. 10-11 évvel ezelőtt Szilvásváradon csak fiatal szuka volt 17. Border úgy összesen 70!!!!! Néztem most a katalógust, szerintem egy Pápa CAC-on többen voltunk. Mi az oka? Pedig ott jó bírók voltak, akartam is menni, de Nafta ha vemhes lett volna épp akkor szül és mire kiderült, hogy nem az már nem lehetett nevezni. Na jó :) Majd a következő kiállítás után megint lesz véleményem :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése