2017. június 5., hétfő

Border collies nap :D

Ez volt az a nap, amikor 5 border szőrét készítettem fel kiállításra egyszerre. Fárasztó is volt egyben, de kihívás is, plusz az eredmények is magukért beszélnek. Mivel a kozmetikának nem szeretnék külön blogot írni, ezért az izgalmasabb esetek, vagy amikor több kép is készül a gazdikkal együttműködve természetesen, azok ide fognak felkerülni. Igyekszem nem árasztani, de lesz néhány. Ezek a kutyák már régi kedves vendégeim, a gazdi nem véletlenül utazik velük Győr mellől hozzám. A most elkészült kutyákból is hárman osztálygyőztesek lettek, ketten pedig másodikak, a sajátomat is beleértve. Részletes eredménylista majd később, most az egyszer nem fogok ragaszkodni az időrendhez, mert közel 800 képet kellene átválogatnom, feldolgoznom, az eredménnyel összehoznom és feltöltögetnem, annyi időm meg jelenleg nincs. Na de eltértem a poszt eredeti témájától :) Igazából nem is a folyamatot akarom bemutatni, csupán néhány vicces vagy érdekes életképet a kozmetika kontra borderek témakörben :D Dorci, Menta, Tiki és Star voltak a vendégek és ötödiknek a sajátom, Tigi, akiről az előző poszt szólt. Nem készült mindenkiről ugyanannyi kép, mert idő közben a gazdinak el kellett mennie, de lesz még ilyen lehetőség azt gondolom :)

Munka közben :) Tigi retkes lábai nem épp a legjobb referencia, de hát mit tegyek vele, ha szeret pocsolyákban tapicskolni :D Utána lemosódott persze :D
DSC_5018 (2)_


Még még, vakarásszál még, akarom :D Széles vigyorral a pofáján fetrengett az asztalon :D

DSC_5022 (2)_

DSC_5028 (2)_

DSC_5030_


A fürdéssel már sokkal kevésbé van kibékülve, de aki úr az ugye a pokolban is úr, avagy a showkutya, még ilyen vizes, csutkaállapotban is showkutya marad :D 

DSC_5036_

DSC_5040_

DSC_5043 (2)_

DSC_5047 (2)_

DSC_5055_


A szárítást sem utálja kifejezetten, sőt, ide oda hajol, fordul, hogy ott is fújja már egy kicsit ez a meleg szél :D

DSC_5073_

DSC_5075_


Aztán pedig szépsége és felsőbbrendűsége teljes tudatában foglalja el az egyik széket, hiszen ugye nem gondoljuk komolyan, hogy a padlóra lefekszik, ami szőrös?????

DSC_5079_Tiki már kevésbé volt méltóságteljes a fürdetőben :D Inkább vicces, persze ezt még ki is használtuk egy kicsit, tüskés bordert csináltunk belőle :) (és igen, ő Tiki, az enyém meg Tigi, nem összekeverendő :) )

DSC_5086_


Tappancsok nyírás előtt, mint valami hobbit csak eszembe jutott, hogy erről is legyen kép :) 

DSC_5194_


Itt pedig Tiki, már lenyírt mancsokkal, megszárítva, elegáns és gyönyörű, nem véletlenül nyerte meg másnap a champion osztályt! :)

DSC_5199_


Starról viszont már nem lett nagyon képem, mert a gazdi közben lelépett, munka közben meg nem nagyon tudok a gépért szaladgálni, miközben a kutya az asztalon vagy a fürdetőben van, ezt kizárólag a sajátjaimmal csinálom meg, illetve azokkal akikről tudom, hogy jól nevelt, ismerem, és megbízhatóan ott maradnak. De azért egy Loganhez hasonló fürdetőből kitekintős lett róla is (féltestvérek egyébként)  meg egy vizes :)

DSC_5200_

DSC_5205_

Ő egyébként a most már 12 éves Bacca fia, multichampion, Crufston is osztályt nyert kutya, mondhatjuk, hogy legenda a borderek között, hiszen azt az eredményt még senki nem csinálta utána! Talán a kiállításos képek között lesz majd róla olyan, ahol látszik milyen gyönyörű, igyekszem azokkal is, csak épp most is több ezer kép vár válogatásra, feldolgozásra :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése