2024. augusztus 1., csütörtök

2024 januári összefoglaló

2024.01.01

Az év első napját is sétával kezdtük, nem is akármilyennel, nyolc és fél km sikerült. Ahogy áthajtottam a városon, csend, nyugalom és kihalt utcák voltak, mindenki aludt még, aki előző éjszaka szilveszterezett. csak a templom körül lézengett néhány ember. Na én azt nem szoktam, mindig a kutyákkal töltöm az éjszakát, nem azért mert félnek, de jobb így, ők is meg én is nyugodtabb vagyok ha látom, hogy minden rendben.

Január elseje, az keményen a tél közepe, és mi mégis rengeteg élő dolgot találtunk már most az erdőben. Gombákat, zuzmókat, rügyeket a fákon, nem fedezed fel őket, ha csak az úton sétálsz, ehhez le kell térni az útról és be kell menni a növények közé :) Nem siettünk sehova csak bóklásztunk a kutyákkal, és kerestük a szép dolgokat. Jó volt egy kicsit lelassulni. A képeken látjátok úgyis. 

Venom is élvezte, neki mindent meg kell kóstolnia, ami a szája elé kerül. Rettenetes egy állat ❤❤❤






















Készült néhány videó is, Pipic kicsit megőrült, de ez nála átlagos :D Az első videón a kölyköt terrorizálja, a másodikon meg agyatlanul rohan át a pocsolyán :D




2024.01.02

Sétával indítottunk, csak most nem készült annyi kép, mint tegnap. Most főleg a kölykökön van a hangsúly, hiszen napról napra erősebbek, nagyobbak, fejlődnek, okosodnak ❤






Közben egy kis felújítást terveztem a kozmetikában, lecseréltetem a padló burkolatát, mert a régi parafa se nem szép, se nem jó. Beszívja a vizet és alatta penészesedik az egész. Ez senkinek nem egészséges, muszáj ezt meglépni, és mikor máskor mint most, amikor itthon vagyok még két hétig. Négy vagy ötször pakoltuk tele a Caddyt mire minden hazakerült. 





Az üres, csupasz kozmetika, de fura így látni :) A penész miatt vastagon borítottam rá a domestost, felmostam, utána meg még gőztisztítóval végigmentünk az egészen, hogy nyoma se maradjon és koszmentes felületre tudja felvinni apu a ragasztót vagy alapozót vagy ami kell oda. 


 

2024.01.03

Ha nyitott szemmel járunk az erdőben, így a tél közepén is találunk csodákat :) Micsoda mintája van az első képen ennek a gombának, valami egészen fantasztikus és szép ❤





Ha pedig a kiskutya jár nyitott szemmel, előfordul, hogy tejszínhabot talál :D



A legjobb időpont tulipán és nárciszhagymákat elültetni, január eleje :D Persze lelkes segítségem van ebben is, mint mindenben. Egyébként utólag visszanézve a képeket, semelyik nem lett olyan, mint a csomagoláson, de azóta ehhez már hozzászoktam, minden más virággal is mindig így járunk, de ez nem gond, legalább mindig meglepnek a növényeim valami érdekes, nem várt dologgal :D A tarka válogatású tulipánok kivétel nélkül mind pirosak lettek, de hozok mindenről képet a maga idejében. 








Az ott egy szép darab nyers zöldpacal. A kiskutya azt szerette volna a kis pocakjában belül tudni :D Kapott persze belőle, de nem ennyit. 



2024.01.04

Reggeli sétánk képei :)



Csepp kiskutya is nagyon élvezi a sétát, amint az a videókon is látható. Közben persze TUDJA, hogy nálam mindig van kaja, és ez elég erős motiváció, hogy ne menjen világgá, így szabadon sétálhat, és mindenki jól jár :D




Venom megismerkedett Yankeevel, a pointerrel. A szimpátia kölcsönös volt, nagyot játszottak, ami leginkább abból állt, hogy Yankee rohant elől, a kiskutya meg megpróbálta elkapni. Elfáradt, de ennek én csak örülök :)




2024.01.05

Misu kettétörött foga jelenleg így néz ki. Most levelezek egy állatorvossal, próbálom meggyőzni, hogy nem szükséges (sőt Misu esetében nem is szabad) altatni ahhoz, hogy azt a fogat kiszedjük onnan. Kezd elszürkülni a fog és nagyon tartok tőle, nehogy elfertőződjön neki, arról nem is beszélve, hogy bár ezt nem mutatja, de biztos, hogy nagyon fájdalmas neki hiszen hosszában teljesen elrepedt és egy darab le is tört róla. Az előző posztban elmeséltem, hogyan történt ez az egész, ha nem láttátok ITT VAN a decemberi összefoglalóban. Mindenesetre szorgalmasan gyakorolom vele, hogy az oldalára fektetem és matatok a foga körül mindennel IS, ami fúj hangos, rezeg, zörög, csattog és ijesztő. Meg kell szoknia, és el kell tűrnie félelem és stressz nélkül ezeket, bár igazából pont nem érdekli mit csinálok a szájában, ameddig az neki nem fáj, mindent megenged, bízik bennem ❤ Aki lemaradt, hogy miért gyakorolok vele, miért nem lehet csak egyszerűen elaltatni és kihúzni, erről is írtam korábban, de nagy vonalakban annyi, hogy Misu szervezete rettentően érzékenyen reagál mindenféle altatóra, leesik a vérnyomása a kritikus alá, emiatt az első ivartalanítási próbálkozás után egy évvel mertünk csak nekiesni még egyszer, de azt Budapesten a Fúzióvetben, felületesen altatva, és utána négy órát még infúzión volt, hogy stabilan tudjam hazahozni. Így aztán ha nem muszáj, nem kockáztatok. 



Aznap egy nagyobb csapattal sétáltunk, hiszen eljöttek Holly (Venom és Apollo kishuga, azaz High Voltage at Wendigo's Wind) és a barátai, meg a barátainak a gazdái is hozzánk és Zsolti is a három borderrel. Nagyon jó volt, megfogadtuk, hogy lesz ismétlés, de aztán mindig mindenki rohan és éli az életét, még nem sikerült összehozni, de ami késik nem múlik. Egyébként ha alaposan megnézitek a képet, Holly még nem tud helyben maradni, ezért Bo tartja őt a mancsával. Irtó cukik voltak ❤❤❤




Kutyakajáért ( mi másért... :D ) mentem az autópályán és ilyen gyönyörű volt a naplemente, meg kellett örökíteni. Mindenki azt mondja, hogy a tél sivár és színtelen, de ez egyáltalán nem így van :)



A show kutya a Hargitán is show kutya, Beast (Beauty Of The Beast at Wendigo's Wind) kirándul :)



2024.01.06

Ma is összekoszolták magukat :)






Közben szépen alakul a kozmetika padlója is. Apu épp a felénél tartott az alapozónak, amikor odamentünk séta után. :)



Elmentünk Zsoltival az OBI-ba salgópolcot venni a kozmetikába. Mondjuk vettünk azt is, végül is. Jövőre még több dáliát veszek, nagyon megszerettem őket, hálás, sokszínű, gyönyörű virágok ❤





2024.01.07

Elültettem a növénysereg nagy részét, amit tegnap vettünk :)





2024.01.08

Elkezdtünk a kozmetikába járólapot hordani, rendesen megvan vele az erőnléti edzés, nehezek mint a fene :D



Az alapozás kész, meg is száradt, jöhet a lap hamarosan ❤




A sétáink nem maradnak el. Most amikor ezt írom, pótolom, éppen 35C van és NEM sétálunk. Jobb a tél :D Felöltözni, mozogni, nem fázni lehet, de a nagyon melegben szerencsétlen kutyákkal nem tudok mit kezdeni, csak víz mellé vinni őket, az meg egyik sincs közel. 




A séta során Venomnak rá kellett jönnie, hogy ebben az időszakban meglehetősen kemény a víz :D



Kaptam néhány képet Sethről (Tsunami at Wendigo's Wind) és az ő karácsonyi ajándékáról :)





Zuriról (Fast N' Furious at Wendigo's Wind) is érkezett néhány szuper kép ❤





2024.01.09

Annyira szép lesz és sokkal jobb, mint az előző burkolat ❤ Mindig valamit szépítek, javítok, bővítek, de kell is a fejlődéshez, és igazából a blog témájához is szorosan kapcsolódik a kozmetika, hiszen a nap nagy részét ott töltjük, nem csak én, de a kutyák is. 




Séta :)




Fáradhatatlanok, ezért időnként nem csak séta van, hanem mással is igyekszem őket mozgatni, bár ez esetben a frizbit nem igazán rendeltetésszerűen használják. De nem baj, ennyi belefér.





2024.01.10

Még felkerül a lábazat mindenhova és meg is van :)




Vatra ivartalanítva lett ma. Szerencsére könnyen és jól viselte a műtétet és minden rendben volt vele. Szerintem engem jobban megviselt, olyan ideges voltam reggel, hogy végighánytam az udvart :D Bár nem vagyok benne biztos, hogy csak az idegesség miatt, mert utána pár napig elég beteg voltam, talán covid talán csak valami hasonló, de amikor két éve pozitív teszttel voltam covidos, akkor is így voltam. Legalább mindketten pihentünk pár napot, Vatra jól érezte magát a lakásban és Kuzuri is élvezte a társaságot, meg hogy van kinek mutogatnia a labdáit :D  Aznap még Apollo (Hemingway at Wendigo's Wind) is nálam töltött néhány órát, de ők Venommal nagyon jól elvannak, fárasztják egymást, én csak úgy üldögéltem mellettük a kertben a hintaágyban, fej és torokfájósan. 









Jött néhány kép Shelbyról és még pár kölykömről is ❤ (Axl Rose at Wendigo's Wind)





Vaniliáról is kaptam képeket (Hellfire at Wendigo's Wind) Nézzétek a színét, sable hordozó a kicsilány, ez az a szín, amit sokan, tévesen sealnek mondanak. Felnőttként majdnem teljesen fekete-fehér lesz, így annak is lett törzskönyvezve :)




A svéd fiaim is szuper helyeken kirándulnak és náluk annyi hó van ❤❤❤










2024.01.11

A tavasz első hírnöke nálam :) Imádom az illatát, és ezek a kis virágok mindig azt jelképezik nekem, hogy hiába tartunk a tél közepén, a tavasz már készülődik, annyira nagyon szeretem az elejét amikor minden virág elkezd kibújni, majd egyszer csak berobban minden és csupa zöld lesz és tarka és illatos. Na ezt jelképezik nekem a jácintok tél közepén. Imádom. Mindig veszek többet, aztán kiültetem a kertbe. 



Venom is szépen cseperedik, megvan a magához való esze, meg a rettenetes erős akarata. De nem baj, szeretem az erős karakterű kutyákat.






Úgy néz ki Vatra egészen ki van békülve a gallérral is. A sebe nem fáj, teljesen jól érzi magát, ennek nagyon örülök, mert minden ivartalanítás, és minden műtét előtt kikészülök, ők meg konkrétan nem foglalkoznak vele... Na meg nem fogom kirakni tél közepén az udvarra varratszedés után sem, hiszen kopasz a hasa, hadd élvezze a lakáskutya szerepet még néhány hétig :D







Apollóról (Hemingway at Wendigo's Wind) kaptam ma képeket ❤




2024.01.12

Készen van a fugázás is, megszárad aztán lehet visszapakolni. Apu csinálta az egészet, meg is látszik, gyönyörű munka ❤ Mennyivel egyszerűbb lesz ezt tisztán tartani, ráadásul nem is sima, nem fog csúszni. 




Vatra úgy döntött, hogy ő fázik. Úgyhogy hol takaró alatt van, hol pólóban. Oké, ez utóbbi inkább a biztonság kedvéért, hogy ne piszkálja a varratot, de nem is nagyon nyúl hozzá egyébként. Azért ha nem látom, akkor a gallér rajta van, nem kockáztatunk. 



Panka is beköszönt, azaz csak a képe a gazditól :) (Get Down Make Love at Wendigo's Wind)


2024.01.13

Budapesten volt jelenésünk aznap, az ELTE Természettudományi karán voltunk, mégpedig azért, hogy DNS mintát adjon a csapat. Folyik náluk egy kutatás, ahol a kutyák szótanulási képességeit vizsgálják, és ebben részt vett/vesz néhány Wendigo's Wind kutya, vagy leszármazott is, (Xtreme Darkness at Wendigo's Wind, California Orange at Wendigo's Wind, és Stifler (Road Of The Prankster at Wendigo's Wind) egyik lánya is, ezért megkérdezték, nem lenne-e gond, ha vennének az ősöktől, rokonoktól is mintákat. Persze, hogy nem, csodás napot töltöttünk az ELTE épületeiben és előtte, a kutyák nagyon jól érezték magukat.  











Utána sétáltunk egy olyan helyen, aminek a nevére nem emlékszem, de valami reptér volt, és minden kutyás köszönt a másiknak és minden kutya normális volt. Mondta Cori gazdája, Réka, hogy ez egy ilyen mesebeli hely, és én se akartam ezt elhinni, de mi is megtapasztaltuk. Egészen elképesztő, mindenki barátságos, kedves volt, a kutyák se balhéztak, nem volt kivétel. Jó lehet itt élni :) Bár én se panaszkodok, nekünk is szuper sétahelyeink vannak ❤ A még most is tartó torokfájásom kicsit beárnyékolta a napot, de az majd elmúlik, amiatt nem akartam kihagyni ezt az egészet, viszont utána még rosszabb lett, pihennem kellett volna, de az meg annyira nem én vagyok :D




2024.01.14

Még több nárcisz :D Ők a múltkor az OBI-ból érkeztek, mert sosem elég belőle :)



Pár életkép még otthon illetve a kozmetikában, ahol összeraktuk aznap a polcot, a két kölyök persze lelkesen segített, csak úgy dübörögtek játék közben a lemezeken, polcokon :D





Apollo és Venom játszanak






Olyan szép és még olyan tiszta ❤ Ez az állapot sajnos nem fog sokáig tartani, de most gyönyörködöm benne :D Hamarosan kezdek dolgozni, készen kellett lennünk addigra, de ez sikerült is. 



2024.01.15

Reggeli séta. Fagyott most rendesen, a kutyákra is rádermedt a leheletük, de a tél az ilyen, ez a normális, nem a plusz 15C és a napsütés. Szóval egy szavam nincs az időjárásra, kicsit szedjük a lábunkat, hogy ne fázzunk aztán annyi. 






Venom beszédes kis jószág, ezt minden bizonnyal Vatráról örökölte, így kézenfekvő volt, hogy megtanítom parancsra is hangot adni. Ennek első lépései láthatóak a videón, amikor még nem is kötöm neki parancsszóhoz, elég ha felkínálja a viselkedést és jutalmazom érte :)



Valamit szeretnének kapni. Valami ehetőt :D


2024.01.16

Szerintem nem bánja, hogy benn kell laknia a szobában :D


2024.01.17

Nem tudom mi jutott eszébe, hogy keresztben tespedjen rajtam, nem szokott ilyet csinálni :D Inkább csak mellém fekszik egy kicsit, de hamar melege van az ágyon, lemegy olyankor. 



Valaki nyerses lesz :D Ezt egy percig nem óhajtja titkolni, sőt! 



Kaptam képeket Coralineról ❤❤❤ (California Orange at Wendigo's Wind)






2024.01.18

A séta nem maradt el, pedig még mindig beteg vagyok, de ami nagyon boldoggá tett, az az, hogy rügyeznek a fák! :) Egy kicsit aggasztó, hiszen még a január sem ért véget, de talán a természet okosabb annál, hogy minden kihajtson, aztán csak úgy elfagyjon. 



Fenyőrügy szirupos (saját gyártás! :D) kamillateával kúrálom magam. 


Kaptam képeket a H alom kiskutyáinak egy részéről :)

Rue (Hypnotize Me at Wendigo's Wind)










2024.01.19

Vatrából lassan kiszedem a varratokat, de nem úgy néz ki egyáltalán, mint aki ki szeretne költözni :)






Pipic és az agyon rágott labdája. Kidobtam, mert nála nagyon necces, ha valami nem odavalót nyel le. De sajnálni nem nagyon kell, mert van helyette 10 másik, ami még nincs megrágva és strapabíróbb is. 



Venom nagyon lelkesen gyakorolja a hangadást, néha túl lelkesen is :D




Fogtisztítás volt aznap a kozmiban, Kuzurinak is esedékes volt megint, így aztán két vendég között nekiestünk. Hősiesen eltűri, megszokta, nincs vele gondja. 








2024.01.20

Szépséges, gyorsan fejlődő Gyíkocska ❤❤❤













2024.01.21

Életképek, meg egy kis aranyló ragyogás a sétán. 





2024.01.22

Életképek munka közben, Apollo is ott volt, imádják egymást Venommal :)





2024.01.23

Ma csak egy csoportképre futotta sétán :) 


2024.01.24

A reggel kávéval kezdődik, én megiszom, Kuzuri pedig mosogat :D


A reggeli sétán készült egy kis videó is, meg a szokásos csoportkép, hideg van, víz, sár. De sétálni kell és kész. 




Venom közben parancsra is megtanulta a "hangot" vezényszót, és lelkesen gyakorolja is :)



Annyira tündéri ez a kiskutya, minden gyökérsége ellenére is, nagyon szeretem :) ❤






2024.01.25

Vatra reggel :D



Misu néha akkora fasz... Nem néz semerre, csak megy mint egy tank, szerintem még a szemét is becsukja közben. Na ez történt most is, csak rossz helyen rossz időben. Azzal szórakozik, hogy elkapja Nafta nyakát, pedig tiltom neki három éve, és vontatja szerencsétlen anyját. Na ezt csinálta most is, semerre nem nézve, és elölről nekivágódott a lábamnak, én meg rajta keresztül le a talajra, a kavicsra. Az eredmény a képeken... 





Nyilván lecsesztem érte, ilyenkor nagyobb szemei lesznek, mint a Csizmás Kandúrnak a Shrekben... 




Aznap rágcsálni egy igazi, hússal teli, porcos, csontos marhafarkat kaptak. Azt hittem tovább tart majd, de nagyon gyorsan eltüntették. A folyamat a képeken :)


Venom első nyers rágcsálnivalója volt ez, nem kicsit élvezte a gyerek, egyúttal újabb leckéket is kapott arról, hogy a kaját nem védjük be a gazdival szemben. :)








Kaptam Rue játszós videót és képeket :D (Hypnotize Me at Wendigo's Wind)







2024.01.26

Reggeli sétánk képei.




A séta egy kis részlete videón is :)



Pipicet megfürdettem. Annyira csodaszép tud lenni ilyenkor a kis bundája ❤❤❤














2024.01.27

A NAP amire egész év elején várok. A leges-legelső picike medvehagyma hajtások megjelenése. Minden sétán a talajt nézem közelről, hogy jönnek-e már. Most egy héttel előbb találtam, mint tavaly. Néha nem is kell több a boldogsághoz, csak ennyi. Persze messze van még, hogy szedhető legyen, de már itt vannak. ❤




Ma a medvehagyma megjelenése elvitte a showt, de azért nap közben is készültek életképek, illetve a sétás csoportkép sem maradhatott el. 





Venom és Apollo jelenleg életcéljuknak tekintik, hogy lezabálják Zsoltiról a cipőt, miközben vidáman ölik egymást közben :D



Vattuszka nem rajong az unokájáért :D





2024.01.28

Kicsit Sid a lajhár köszön vissza ebben a pózban,nem? :D


Cuki kis Kuzuri próbálja szeretgetni Vatrát, aki még a szobában lakik az ivartalanítása után, de annak nem igazán tetszik ez a heves közeledés :D


2024.01.29

Mai sétánk ❤



Videók a reggeli sétáról ❤





Ma Misu fürdött. Holnap jelenése van a foghúzásán. Ő még ezt nem tudja, de én előre ideges vagyok. Egyrészt 800 km vezetés vár rám, másrészt bízom a kutyában, de mégiscsak élőlény és senki nem garantálja, hogy a tréning ellenére hagyja e majd a szájában matatást. Persze utólag kiderült, hogy kár volt aggódnom, Misuka zseniális ❤❤❤ (kivéve, amikor épp nem, mert olyankor átbaszódok rajta a sétán...)





Olyan szép ❤❤❤



Három és fél hónapos Venom, és három éves Kuzuri lába :) Gondolhatjátok, hogy nem a pici, vékony és tiszta Venomé... de nem ám. Hanem a nagy tappancs. Nem lesz picike állat, ez már most látszik. 




2024.01.30

Indulás előtt.



Lenulláztam a km órát, hogy lássuk a nap végén mennyi lesz. Hát akkor indulás. 


Tegnap írtam, hogy a mai nap Misu nagy napja, amikor kihúzzák a decemberben, egy sétán egymással ütközés miatt kettétört fogát. Két hétig leveleztem és udvaroltam a dokinak, mire azt mondta, hogy na jó, vigyük el, nem ígér semmit, de megnézi és ESETLEG megpróbálja. Mondtam neki, hogy kutyakozmetikusként dolgozok, és eszem ágában sincs elhinni egy gazdinak sem azt, hogy nyugodtan turkálhatok a kutya szájában, nem fog megharapni. Azt is, hogy már azért is hálás vagyok, ha megpróbálja. Elküldtem Misu korábbi leleteit a Fúziovetből, hogy mennyire nem volt egyszerű az altatása, és elmagyaráztam, hogy miért nem engedem altatni egy fogászati beavatkozás miatt. Kérdeztem, hogy mi a kutya feladata, azon kívül, hogy nyugton feküdjön. Tudom, hogy ez egy nagyon speciális szituáció, és könnyedén kikiálthat bárki állatkínzónak, hogy altatás nélkül húzatom ki a kutya fogát, de inkább ez, mint az, hogy ne ébredjen fel az altatásból. 

Egy hónapja tréningezek vele arra, hogy nyugodtan kell feküdni az asztalon, miközben én matatok a szájában, és rezgő, hangos, nedves, büdös dolgokat közelítek felé és érintek hozzá. Egyébként egyetlen egyszer sem ellenkezett, mert bízik bennem, és nagyon jó a kapcsolatom a kutyáimmal. Mindent megengednek, akkor is ha esetleg az kicsit kellemetlen a számukra. Plusz utána mindig kapott egy csomó finomságot, így szerette és várta is ezeket a gyakorlásokat. Szóval eléggé felkészülten érkeztünk, tudtam, hogy nyugton fog feküdni,azt is, hogy nem stresszel, hogy hagyja hogy lazán nyitva tartsam a száját, gyakorlatilag akár fél óráig is,  tudtam, hogy nem fog megijedni semmilyen zajtól, de azért paráztam, hogy hogy fog menni. 

Odaértünk, bementünk, a doki megnézte a fogát, aztán csóválta a fejét, hogy hááát.... mégiscsak el kellene altatni hozzá. Mondtam, hogy azt nem, mert belehalhat. Előkeresték a leleteit az emailek közül, és megnézték alaposan, majd arra jutottak, hogy hát ennél kíméletesebben, ők sem tudják altatni és tényleg nem volt egyszerű az ivartalanítása sem. Mondta a doki, hogy hát azt sem tűri el semmilyen kutya, hogy hanyatt fektessék az asztalon és úgy vizsgálják. Mondtam, hogy majd ő lesz akkor a kivétel aki ezt eltűri :D Valóban így is lett. Feltettük Misut az asztalra, és bár úgy gyakoroltam vele, hogy az oldalán feküdt, simán vette ezt az akadályt is. Hozzátenném NEM lefogtuk! Csak tartottuk, hogy háton fekvő helyzetben maradjon, de nem nagyon kellett erőltetni, tudta mi a feladat, nem volt benne feszültség ellazultan várta a további feladatokat, amiket gyakoroltunk. Közben beszélgettünk a dokival, és még mindig csak hajtogatta, hogy legalább bódítsuk be, mert hogy mégiscsak egy kis körfűrésszel kell dolgozni a szájában és ha megmozdul, akkor valaki megsérülhet. Mondtam, hogy kap egy éket a szájába, hogy becsukni ne tudja, de nem is fogja akarni, mert megtanulta, de majd én fogom a száját, vállalom a kockázatot, vagy keresek egy mezőgazdasági boltot és veszek egy lánckesztyűt, ami megvédi a kezemet. Látták, hogy nem ráznak le :) 

Miközben beszélgettünk, Misu mozdulatlanul feküdt az asztalon, nyitott szájjal, hanyatt fekve. Közben elmondta a doki, hogy ez még altatva is elég nagy műtét és, hogy az a foggyökér az felérhet egészen a szeméig majdnem, hogy nagyon nem egyszerű. Mondom tudom. Azért hoztam ide, mert ha van hely ahol ezt megoldják akkor ez az. Doki nagy sóhajjal végül azt mondta, rendben, megpróbáljuk, de nem ígér meg semmit. Mondtam, hogy nekem ez elég, ha ő megpróbálja, a többi rajtam és a kutyán múlik, de rajtunk nem fog. Hozta a lidokaint, és vagy nyolc helyen körbeinjekciózták Misu fogát, tényleg nagyon alaposan és mindenhol. 

Átvittük a műtőbe. Valaki levert valamit, ami hangosan elindult, az egyik aszisztens meg is ijedt, na Misu nem. Mondom látják, semmi baja a zajokkal. Doki homlokán folyt az izzadtság, de én tudtam, hogy nyertünk, de azért a fűrész miatt egy kis para még volt bennem. Kapott egy fát éknek a szájába, én fogtam alul, egy asszisztens felül, hogy a száját és a bőrét elhúzzuk a foga közeléből, nehogy megsérüljön, majd a doki nekiállt egy picike körfűrésszel (tényleg az volt bakker)  elvágni a fogat hosszában, mert három nagy gyökere van, nem lehet egyben kiszedni. 

Misu ezt teljesen mozdulatlanul, ellazulva és nyugodtan tűrte, hiszen nem érzett belőle semmit, a zajokat meg megszokta. Majd egy picit elkezdett mocorogni, mondtam a dokinak, hogy szerintem zavarja a szájpadlásán összegyűlt hideg víz, mert a fűrészt közben hűteni is kellett. Furán néztek rám, de kitörölték a vizet. Utána nem mozdult meg már Misu, el tudta vágni a fogát amennyire kellett. Amikor letette a fűrészt, tudtam, hogy innen már menni fog, hiszen az volt a legveszélyesebb, legnehezebb része az egésznek, mert az, hogy ki kell még vésni a két fél fogat, az sem hangzik egyszerűen, de azt abba lehet hagyni egy kicsit közben, ha a kutya nyugtalankodni kezdene és az sokkal kevésbé balesetveszélyes. De Misu itt se mozdult meg ❤ Szerintem az egész nem tartott húsz percig, onnantól kezdve, hogy bevittük a műtőbe. 

Amikor készen voltunk, levettem az asztalról, megölelgettem, agyon dícsértem, ő meg örült, mint majom a farkának és nézett, hogy akkor hol a kaja? :D Egyetlen percig sem tűnt úgy, hogy ez az egész megviselte volna, ennyit számít a bizalom és a tréning. Az orvos rám nézett és azt mondta, hogy fogalma sincs, hogy lehet egy ilyenre tréningezni, de ő még ilyet a büdös életben nem látott és le a kalappal a kutya idegrendszere meg előttem is, hogy ezt megtanítottam neki. ❤ Nagyon-nagyon büszke voltam rá, és nagyon megkönnyebbültem, hogy megugrottuk ezt az akadályt. 

A doki megérdemelné, hogy név szerint is bemutassam, de kérték, hogy ne tegyük, hiszen majd mindenki elhordaná őket mindenféle állatkínzónak, hogy ezt csinálták egy kutyával... pedig itt tényleg ez volt az egyetlen lehetséges megoldás. Én ezúton is nagyon szépen köszönöm, a DOKTOR ÚRNAK és a csapatának, így nagy betűkkel, hogy nem pattintott le azonnal, (mint a neves fogszakorvos doktornő, aki 45 000 magyar forintért belenézett volna a kutya szájába, hogy felmérje az állapotokat, kösz azt már én is megtettem itthon) és ha nehezen is, de meggyőzhető volt arról, hogy a kivétel erősíti a szabályt, miszerint nem végzünk fogászati beavatkozást éber állaton :D Hogy hitt nekem, hogy létezik bizony ennyire fegyelmezett kutya a világon, bár nem ehhez vannak szokva és kutyákkal foglalkozó emberként én sem. A fentiek miatt nem is készültek közben képek sem videó, pedig szuper lett volna, de senkit nem akarok bajba keverni. Ha eljut hozzá ez a bejegyzés, én még most is nagyon-nagyon hálás vagyok neki, hogy bevállalta, állatorvosként és emberként is jelesre vizsgázott, hogy figyelembe vette az aggódó gazdi kérését és véleményét, még ha az ellenkezett is a megszokott protokollal, és megoldotta a kutya egészségügyi problémáját, ami okozhatott volna neki sokkal nagyobb gondot is. Köszönöm!!! 

(azért a végén megkérdeztem, mivel sikerült meggyőznöm, azt a választ kaptam, hogy a kitartásommal :D Na erre is büszke vagyok azért :D )

Az egyetlen kép a frissen kiműtött fogról. A véres rész az a gyökér,  P4 volt egyébként, a legnagyobb foguk. Misu az én kis hősöm :) ❤



Találkoztunk a rendelőben egy jóbaráttal is, aki kijött velünk ide, ahol elengedtük kicsit a kutyákat, hogy a hosszú út előtt pisiljenek és mozogjanak kicsit, meg fáradjanak, mert ki kell bírniuk 400 kmt, bár alapesetben imádnak utazni. Misu úgy kergette az anyját, mintha nem történt volna semmi, és összevérezte a gallérját is. Bolond állat, de én nagyon büszke voltam rá, és vagyok azóta is. 





A vége. Odafele én, hazafele Zsolti vezetett, elfáradtunk szerintem mindketten, de nagyon. De boldog voltam, hogy sikerült megoldani ezt a dolgot. 



2024.01.31

Január utolsó napja csodaszépen indult. Misu boldogan rohangált, semmi fájdalmat nem mutatott, sőt fel volt élénkülve. 





A medvehagymák is cseperednek szépen :)



Misu és az ő foga helye. Gyakorlatilag majdnem teljesen összezáródott a seb, a biztonság kedvéért ameddig ez meg nem történik addig tápot eszik és mellé Dalacint 8 napig. 





Ez a kis gyökérzet meg nem bír magával, és mindent el akar venni, ami szerinte izgalmas, akkor is ha azt egy vendég hordja :D



A kozmetikában néha szabadjára engedem ezeket a vadállatokat, olyankor játék van ezerrel. Kuzuri amúgy is mindenkivel játszani szeretne, Venom meg majd beletanul a vadállatok életébe :D


Venom meg simán eljátszik magában is bármivel :D



Februárral folytatom :)